به گزارش سرای نور؛ محمدعلی برخورداری ظهر امروز در نشست خبری در دانشگاه علم و صنعت گفت: با کشور فرانسه مذاکراتی انجام دادیم و اکنون هشت نفر از دانشجویان این دانشگاه برای ادامه تحصیل به این کشور اعزام شدند.
وی افزود: به این دانشجویان دو مدرک بین المللی اعطا می شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت به دیگر برنامه های بین المللی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: قرار است شعبه این دانشگاه در اربیل عراق راه اندازی شود که تاکنون فعالیت های اداری آن طی شده و امیدواریم از سال آینده در این شعبه پذیرش دانشجو داشته باشیم.
برخورداری با اشاره به همکاری های دانشگاه علم و صنعت با کشور عراق نیز گفت: طبق توافقات صورت گرفته قرار است تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه های عراق در این دانشگاه مشغول به تحصیل در دوره دکتری شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بیشتر اساتید دانشگاه های کشور عراق دارای مرتبه مربی هستند که با ادامه تحصیل این افراد در دانشگاه علم و صنعت این اساتید ارتقای علمی پیدا می کنند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: با کشور آلمان نیز مذاکراتی داشتیم و با توجه به اینکه راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز با این کشور مذاکراتی در راستای توسعه همکاری ها داشته قرار است علم و صنعت نیز در زمینه راه آهن با دانشگاه های کشور آلمان همکاری کند.
برخورداری تاکید کرد: تدوین مقالات مشترک بین المللی و پژوهش های بین المللی از دیگر برنامه های این دانشگاه به شمار می رود که اکنون نیز با دانشگاه موناش پروژه های بین المللی مشترکی داریم و قرار است این پروژه ها افزایش یابد.
حق دانشگاه ها در زمینه بودجه با نیازها فاصله زیادی دارد
وی اظهار کرد: بودجه دانشگاه ها در کشور با آنچه حق آنهاست فاصله بسیار زیادی دارد.
برخورداری تاکید کرد: هر ساله در اواخر اسفند ماه دانشگاه ها به دنبال تامین اعتبارات هستند که به طور مثال در سال گذشته تا آخرین روزهای سال ۹۴ قرار بود صددرصد بودجه به دانشگاه علم و صنعت اختصاص یابد اما در نهایت ۹۰ درصد بودجه به این دانشگاه اختصاص یافت.
رئیس دانشگاه علم و صنعت اضافه کرد: بنابراین دانشگاه سال سختی را در زمینه مالی داشت اما امسال قول ها و وعده هایی داده شده که صددرصد بودجه دانشگاه ها از جمله دانشگاه علم و صنعت اختصاص یابد.
وی با اشاره به کسری بودجه دانشگاه ها طی سال های گذشته نیز گفت: امسال دولت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت علوم روش هایی را ارائه کردند تا بخشی از کسری بودجه دانشگاه ها از طریق بانک ها و ارائه اوراق مشارکت برطرف شود.
برخورداری به بودجه پژوهشی دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلات بودجه ای دولت و عدم تخصیص های کامل به دانشگاه ها بنابراین بیشتر دانشگاه ها ابتدا حقوق پرسنل، پول آب و برق و غذای دانشجویی را مدنظر قرار می دهند و مابقی بودجه را به امر پژوهش اختصاص می دهند.
وی افزود: مشکل کمبود بودجه پژوهشی مربوط به تمام دانشگاه هاست و تنها دانشگاه علم و صنعت با این مشکل مواجه نیست.
رئیس دانشگاه علم و صنعت عنوان کرد: بخشی از بودجه پژوهشی این دانشگاه از طریق قراردادهایی که دانشگاه با دستگاه های اجرایی منعقد می کند تامین می شود که در این زمینه عملکرد خوبی داشته ایم و بیشتر فعالیت های پژوهشی اساتید از این طریق انجام می شود.
وی به بودجه طرح های کلان ملی نیز اشاره کرد و گفت: زمانی طرح های کلان ملی آغاز شد و بودجه هایی نیز به این طرح ها اختصاص یافت اما امسال به دلیل مشکلات مالی دولت بودجه این طرح ها نیز کمرنگ شده و بنابراین فعالیت های طرح ها نیز کمرنگ شده است.
برخورداری تاکید کرد: حق پژوهش این نیست و باید پژوهش تقویت شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: ممکن است دانشگاه با تنگناهایی در سال ۹۵ مواجه بوده اما مشکل به خصوصی در فعالیت دانشگاه نداشتیم و شاهد دستاوردهای خوبی نیز در دانشگاه بوده ایم.
اجرای موفق برنامه راهبردی دانشگاه
برخورداری به اجرای موفق برنامه راهبردی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: یک سال از اجرای این برنامه می گذرد و تاکنون برنامه های عملیاتی برای این برنامه تدوین شده است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: برای تدوین برنامه راهبردی این دانشگاه ۱۰ کارگروه تشکیل شد که این کارگروه ها در حوزه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی فعالیت می کردند.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۵ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: برای تحقق این شعار دانشگاه ها نقش اساسی را داشتند و دانشگاه علم و صنعت نیز مبنای فعالیت خود را در این زمینه برنامه ریزی کرده است.
برخورداری تاکید کرد: این دانشگاه در زمینه فعالیت های زیست محیطی نیز برنامه های مختلفی تدوین کرده که در این زمینه می توان به صرفه جویی انرژی و روش های تولید انرژی سبز و انرژی های تجدید پذیر اشاره کرد.
وی عنوان کرد: مساله محیط زیست بسیار گسترده است و دانشگاه ها می توانند در این زمینه فعالیت های موثری داشته باشند.
برخورداری اضافه کرد: اساتید این دانشگاه در زمینه موضوع گرد و غبار در خوزستان نیز فعالیت های پژوهشی داشتند که با ارسال نامه ای به وزیر نیرو آمادگی خود را برای فعالیت در این حوزه اعلام کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: اساتید دانشکده مهندسی برق این دانشگاه در زمینه مشکلات برق به واسطه بروز ریزگردها، فعالیت های تحقیقاتی داشتند که می توانند این فعالیت ها را در اختیار ارگان های مربوطه قرار دهند.
منبع:مهر